loading please wait..

A förtelmes főnökök nem csak a filmekben léteznek

A sztori: Már majdnem két éve dolgozol a munkahelyeden, minden a kisujjadban van, a cég akár a tiéd is lehetne, annyira tisztában vagy a dolgok menetével. De egyszer csak minden megváltozik, belép az életedbe az új főnök.

Több munka vár rád, ami feleannyira sem olyan érdekes, mint az eddig végzett feladatok. A kommunikáció egyre rosszabb. Te csak a fejedet kapkodod, mert két hónap alatt lett három új kollégád, akik persze mindent nagyon jól tudnak, és egyedülálló tehetségek a maguk területén. Téged pedig megkérnek, hogy légyszi főzz egy kávét.

Mielőtt saját vállalkozásba kezdtem, volt egy-két munkahelyem. Nem sok, de néhány főnökkel, osztályvezetővel, rovatvezetővel, főszerkesztővel volt „szerencsém” hosszabb-rövidebb időt eltölteni.

Valljuk be, mindenkinek előfordult már a karrierje során egy-két förtelmes főnök, akikkel vagy sikerült megküzdeni, vagy nem.

Úgy vélem, a főnökök 7 kategóriába sorolhatók, adtam mindegyiknek egy-egy állatnevet. Olvass tovább, és látni fogod, miért van szükséged SOS egy saját vállalkozásra!

1. A patkány

Ez a főnöktípus hajlamos a zsarnoki vezetésre, nem annyira közösség-orientált. A patkány típusnak csak az a jó, amit ő elképzelt, amit ő talált ki. Színlel. Öncélú, szimatol a csapata körül. Úgy tünteti fel a munkavégzést, mintha az laza szabályok közt folyna. Senki nem érzi jól magát körülötte.

Hogyan kell kezelni?

Nem tehetsz mást, csak azt, hogy felírod az etikátlan vagy esetlegesen jogellenes lépéseit, és ezeket előterjeszted a cég vezetősége felé. Neked a céghez, és nem a közvetlen vezetődhöz kell lojálisnak lenned. Nem árulkodásról van szó, de ezt a főnöktípust elragadja a sunyisága, amiről általában a nagyvezér nem is tud. Valakinek fel kell világosítani, hogy a cégében valaki (aki történetesen vezető pozíciót tölt be) bomlasztja a csapatot.

 2. A disznó

Ő az a típus, aki ellopja az ötleteidet, majd a vezetői értekezleten „előrukkol” velük, és besöpri az elismerést. Általában hozzá nem értő, dolgozni nem szeret, de nagyon tudja, hogy kell magát „eladni”. A körülötte lévők rendkívül butának érzik magukat a jelenlétében.

Hogyan kell kezelni?

Ne félj megosztani az ötleteidet a meetingeken nyilvánosan. Ne csukd be a szád! Ám azzal tisztában kell lenned, hogy a disznó típust nagyon nehéz abban megfékezni, hogy fújja a magáét. Ha kitartó vagy, sikerrel járhatsz, mert előbb-utóbb a vezér irodájában is észreveszik, hogy a disznónak nagyobb a füstje, mint a lángja, vagyis az a kutya, amelyik ugat, az nem harap…

3. A borz

Ő a mikromenedzser. A részletekben elvesző, folyton „dolgozó”, állandóan „tevékeny”, elfoglalt főnök. Folyton frusztrálja a csapata tagjait, hogy semmi sem lesz kész időben. Legszívesebben eltűnnél előle a borzalagútban.

Hogyan kell kezelni?

A borz típusú főnök különböző okok miatt vész a részletekbe. Akkor tudod őt jól kezelni, ha rájössz, mi az ok. Kérj egy találkozót tőle, hogy az okot meghatározhasd. Nyilvánvaló, hogy óvatosnak kell lenned a megközelítése közben, de megéri, mert kiderítheted végre, mi a jó fegyver ellene. Azonban ha sikerül elnyerned a bizalmát valahogy, akkor még jó is lehet a viszony köztetek.

4. A róka

Soha nem vagyunk biztonságban tőle. Ravasz és nagyon jól manipulál. Ő az, aki egy lépéssel mindig az alkalmazottai előtt jár. Ő választja el a csordától a kiskedvenceket. (Mert azok vannak neki.)

Hogyan kell kezelni:

Ne játssz a kezére. Ne pletykálkodj, és ne válaszolj egyértelműen olyan kérdésekre, amelyekkel biztosan eléd akar vágni, amelyekkel információkra akar szert tenni a többiekről, vagy csak azt akarja, hogy elszóld magad. Mindig légy vele óvatos, mert átlát rajtad.

zsuzsiko

5. A tasmán ördög

Az ördög Pradát visel. Emlékszel erre a filmre? Miranda Priestly, a főszerkesztő, az atyaúristen, a mindenek felett lévő erő. Na, ő a tasmán ördög típus. Mindent és mindenkit elsöpör, megfélemlít, megaláz gondolkodás nélkül.

Hogyan kell kezelni:

Na, ő az, akinél nem kell sokat gondolkodnod. Ha olyat tesz, ami neked nem oké, jelentsd a HR-en. Sok cég alapból elutasítja az ilyen típusú főnököt. Ha bizonyítást nyer, hogy hogy bánik a csapattagokkal, még ő húzhatja a rövidebbet. Nem érdemes tűrni tőle, mert soha nem vesz emberszámba.

6. A kaméleon

A kaméleon úgy változik, ahogy épp szükség van rá. Gyakran úgy viselkedik, mint egy medúza, akinek nincs gerince. Bármire képes azért, hogy ő előbbre jusson.

Hogyan kell kezelni:

Próbáljd meg körülhatárolni a főnök sajátosságait. Bármit akarsz mondani neki, azt tedd írásban (és mentsd is el), mert úgy kevésbé valószínű, hogy ellened tudja fordítani.

7. A mókus

A mókus főnök a döntésképtelen vezető. Mire döntést hoz, már rég késő. Annyira bizonytalan, hogy végül semmit sem tud megoldani, a csapattagok frusztráltak, mert kicsúsznak a határidőből.

Hogyan kell kezelni:

Légy kitartó, és folyamatosan tereld a jó döntés felé. Előbb-utóbb kiütközik, hogy mi a helyzet a csapatban.

 

Sajnos manapság – amikor mindenhol százszor elmondják, hogy milyen szerencsés vagy, hogy van munkahelyed – az emberek ritkán mernek felmondani a munkahelyükön. Hitelek és megélhetési problémák közepette inkább tűrnek a főnöktől, hiszen a folyamatos, biztos fizetés most mindennél többet ér. Valóban mindennél? Ne feledd, a munkahelyen ne engedd, hogy elragadjanak az érzelmeid, maradj mindig szakmai alapokon. Ez is saját tapasztalat. Ha bátor vagy, és kiállsz magadért, akkor hamar megoldódik a helyzet, amiből akár jól is kijöhetsz. Ha pedig nem azon a munkahelyen, akkor máshol megtalálod önmagad, és kibontakoztathatod a kreativitásod. Akár egy saját vállalkozásban…

Közzétéve: 2015-06-01 | Kategória: Gondolatok

Oszd meg, ha tetszett!