loading please wait..

Spiritualitás a modern életben

Érezted már úgy, hogy foglalnál egy repjegyet Tibetbe – csak oda – és soha nem térnél vissza? Nem lenne tökéletes egy szerzetesekkel teli, nyugodalmas kolostor, ahol nem kell foglalkozni az élet kihívásaival?

Mielőtt azonban kolostorba vonulnál, gondold végig, hogy a problémák ott is utolérnek, nem tűnnek el maguktól.

Mi van, ha nem is kell elutaznod, ahhoz, hogy megváltozzon, azaz megváltoztasd az életed?

Élj úgy, mint a spirituális mesterek a nélkül, hogy meg kéne szabadulnod anyagi javaidtól, és persze a nélkül, hogy el kéne utaznod Tibetbe.

Légy egy bölcs lélek a modern világban! Hogyan? Íme 7 gyakorlati jótanács.
  1. Fogadd el, hogy minden változik

Valószínűleg utálod a változást, az időjárásváltozástól kiakadsz, az életben pedig inkább azt kedveled, ha úgy általában minden állandó. De ez nem így működik. Próbáld megtanulni elfogadni a változásokat. A változás nem rossz, segít abban, hogy erősebb légy, hogy jobban elviseld, amit az élet hoz. A változás tanít meg arra, hogy értékeld azt, ami még előtted áll.

  1. Ne a munka alakítson téged, hanem te a munkád

Végzed a munkád nap, mint nap. Hajtod a pénzt, a sikert, hogy egyre feljebb juss a ranglétrán. A lelki tanítómesterek azt mondják, élj a „karma jóga” szerint, azaz segíts önzetlenül másoknak. Dolgozz ragaszkodás nélkül, pusztán a munka öröméért. Élvezd a munkát, amit csinálsz. Örülj a produktumnak, az elkészült műnek. Nem KELL elérned, vagy bizonyítanod semmit. Az légy, aki vagy, és azt mutasd fel a világnak.

  1. Panaszkodj kevesebbet

Egy csomó dolgot nem lehet megváltoztatni az életben, de azon változtathatsz, ahogy reagálsz rájuk. Fogadd tárt karokkal a változásokat és légy hálás azért, amid van, amit elértél. Az elfogadás és a többre törekvés örömöt és boldogságot hoz, a panasz pedig keserűséget és haragot. Válassz bölcsen!

  1. Élj a pillanatban

E-mailek, Instagram-, Twitter- és Facebook posztok. Alig lehet lépést tartani, ha mindenhol ott akarsz lenni. Ha egyszerre több feladatra koncentrálsz, akkor az egyes feladatokra kevesebb hangsúlyt tudsz fektetni, így elvész a lényeg. Inkább egy időben csak egy dologgal foglalkozz. Éjszakára kapcsold ki a telefonod.

  1. Kevesebb várakozás, több elégedettség

Ahelyett, hogy arra számítasz, hogy bizonyos eredmények maguktól jönnek, inkább az egész folyamatot lásd magad előtt. Persze, hogy vannak álmaid, elvárásaid és céljaid, de ne kösd magad hozzájuk. Élvezd ki az odavezető utat, mert az elégedetté tesz.

  1. Kevesebb harag, több együttérzés

Biztos nem egy olyan emberrel találkoztál már a munkád során, akik bántottak téged vagy valaki mást a kollégáid közül. Ha megtanulsz megbocsátani nekik, akkor tanulhatsz is tőlük, és ez majd együttérzéssel tölt el, ami megöli a haragot.

  1. Egyszerűsíts!

Figyelj arra, hogy ne halmozz túl sok kötelezettséget. Ha túl sok van belőle, nem lesz egy perced sem magadra. Úgy pedig megint minden hektikussá válik, és nehéz lesz uralni. Egyszerűsítsd a kiadásaid, a gardróbod, az életed. Sok múlhat egy-egy elengedésen.

 

 „Találj egy eszmét. Tedd ezt az eszmét életeddé – gondolj rá, álmodj róla, élj belőle. Engedd, hogy az agyad, izmaid, inaid és tested minden egyes része teljen meg vele, és minden más gondolatot hagyj el. Ez a kulcs a sikerhez, így készülnek a spirituális óriások.”
Szvámi Vivekananda

Közzétéve: 2015-06-05 | Kategória: Egyéb

Oszd meg, ha tetszett!